Puterea barbatilor...

marți, 6 ianuarie 2009

In general puterea este capacitatea, însuşirea, posibilitatea fizică, morală, intelectuală de a acţiona, de a realiza ceva.Poate insemna mare forta fizica, tarie-din toate puterile- sau poate insemna voinicie, sanatate-in (toata) puterea (varstei), adica viguros sau in floarea varstei. Mai poate fi sila sau constrangere-cu puterea... sau prin puterea... Desigur ca mai sunt o sumedenie de alte definitii sau mai bine zis intelegeri ale puterii, inclusiv politice, dar nu-mi voi canaliza acum discutia pe tema aceasta, a perceptiei puterii sau puterilor...

Ceea ce ma intereseaza este puterea spirituala a unui barabat, daca este intr-adevar puternic pentru ca e barbat sau ar trebui sa mai indeplineasca si alte criterii pentru a fi puternic.
Spre exemplu puterea lui nu sta in intensitatea si puterea vocii sale, ci in
cuvintele blande pe care stie sa le sopteasca. Inutil avem o voce impunatoare care rasuna numai in ecouri, daca nu stim sa vorbim, sa imblinzim vorbele!

Totodata puterea unui barbat nu sta in multimea prietenilor, ci in cat de prieten stie sa fie cu copiii lui.Asta inseamna familie, coordonarea si educatia copiilor. Trebuie sa stii sa le vorbesti, sa-i faci sa inteleaga si sa faca diferenta, sa-i faci sa vada...Nu mai stau sa detaliez aici ca nu e cazul,deocamdata, stiu de la niste prieteni parinti... Referindu-ne la familie putem spune ca puterea unui barbat nu sta în cât de mult este respectat la serviciu, ci în cât este de respectat acasa. Aici trebuie luat in considerare si faptul ca puterea lui nu sta în numarul de femei care îl iubesc, ci în capacitatea de a fi loial unei singure femei...mai sa fie!!!
Discutand despre femei si aventuri, se poate afirma ca puterea unui barbat nu sta în cât de puternic loveste, ci în cât de blând stie sa atinga sau puterea lui nu sta in parul de pe piept,ci...in inima din pieptul sau.
Am putea filozofa asa pana maine si nu am termina,insa as vrea sa inchei ca sa nu plictisesc...

Cred, totusi, ca puterea unui barbat nu sta în greutatile pe care le poate ridica, ci în poverile pe care le poate duce...

8 Comments:

Dolan said...

Cel mai frumos articol.
Nota 10.
Ma regasesc in tot ceea ce ai scris.
Ehh, dar cati suntem asa? :)
Felicitari.

PS: poza strica tot articolul. Mai bine plantai un barbat cu un bebe'n brate sau ceva de genul. :D

Evir11... said...

am s-o schimb...ms

Anonim said...

frumos!...

Anonim said...

extraordinar .... emotionant ..imi dau lacrimile...

Anonim said...

Anonim e sarcastic :P Da, frumos scris, dar vorba lui Dolan, cati sunteti asa? ;)

Evir11... said...

cine stie?...

Floarea bunica said...

Ideal gandesti.dar realitatea e cu totul alta.Totdeauna cand privesti dinafara te apuca o euforie a binelui.Aminteste-ti de aeste expuneri si in situatii mult mai grele si atunci te cred pe cuvant,ca ce scrii e adevarat.

Evir11... said...

ok, floare!