Intelegere,iertare si dragoste...

vineri, 2 ianuarie 2009

Un vechi proverb chinezesc spune: Cine intelege, pe toate le iarta!
Eu nu prea cred in proverbul asta sau in zilele noastre nu-i prea vad sensul.
Ce sa intelegi? Ca cineva iti da in cap ca vrea sa te fure, si daca ai inteles ca el e mai tare si nu ai ce-i face il ierti? Ori cel care iti cere bani imprumut si nu-i plateste si tu intelegi ca nu ai ce-i lua si il ierti fiindca nu ai incotro si totusi salvezi ceva aratand ca esti marinimos. Il ierti?
Sau orice altfel de situatie:femeia ce-i fuge barbatul ori invers, ce intelege?Ca nu mai e bun(a) si vrednic(a) si ca e neputincios(a) sa tina ceva viu si iarta fiindca intelege? Bool shit!!!
Ce inseamna a intelege, ce inseamna a ierta?Cine poate sa patrunda motivul adanc al unui fapt ca sa-l poata scoate pe masa, taia in bucati sa-i vada maruntaiele si sa-l inteleaga si apoi sa ierte cadavrul?Nimeni sau chiar nimeni...
Intelegi fiindca nu e cu putinta sa vezi alta solutie la neputinta ta. Ierti ca nu mai ai ce face. Si atunci calea adevarata spre iertare nu e intelegerea ce nu se poate niciodata implini,ci dragostea.
Dragostea e singura care daruieste, care da totului caldura, care da inimii bolnave hrana.
Omul are nevoie de dragoste,nu de intelegere. Dragostea nu vrea ca tu sau oricine,sa cunoasca adancul tragediei lui, vrea sa uite,sa stie ca e cu putinta o lume mai buna pe care nu i-o poate da formulele matematice,ci numai caldura dragostei care nu intreaba si nu intelege niciodata.
Asa ca hai sa iubim fara sa ne intrebam prea multe ca sa putem ierta!
"Nu cauta sa ma intelegi, ci iubeste-ma doar" pare destula de cunoscuta fraza,nu?...

3 Comments:

Floarea bunica said...

cam incalcit pentru mine care din ele au prioritate?cu care esti sau nu de acord?

Evir11... said...

cu dragostea, bineinteles....

Dolan said...

Tot citesc, tot incerc sa ma pun in locul tau si nu reusesc. La acest articol raman fara un raspuns concret, legat de ce simti tu. Probabil ca eu am sufletul negru...