Mizerii fara sfarsit...( Se intampla pe la noi!)

vineri, 23 ianuarie 2009

Pe site-ul realitatea.net(23.01.2009) apare aceasta invitatie la opinie:
Un medic a primit sancţiune 10% din salariu, în cazul bărbatului decedat în spitalul din Slatina. Cum comentaţi?


Este vorba de un bărbat care a fost plimbat timp de patru ore de la o secţie la alta a Spitalului Judetean Slatina, fără ca vreun medic să îi acorde primul ajutor. Dupa care barbatul in cauza a murit...

Pai cum PLM sa comentez? Viata unui om valoreaza 10 procente din salariul unui medic? Saracii medici, cu salarii "mici", cand le moare un pacient sau in acest caz un potential pacient pentru ca nici nu l-au bagat in seama, li se mai taie si din salariu!!! Pai nu va e rusine, domnilor? Cum PLM le taiati din salariu cand moare omul?

De 19 ani vorbim de reforme in spitalele noastre, dar nimic. Reformele ar trebui sa plece de la medici in primul rand, care au depus un juramant, nu de la guvernantii pe care ii alegem tot la patru ani si le ascultam juramintele mincinoase si promisiunile electorale de doi bani... In toate domeniile ar trebui sa functioneze criteriile performantei, in primul rand in medicina, unde vorbim de viata oamenilor!
De unde performanta? Ca nici macar nu are cine sa o masoare in tara asta minunata...

Halal tara...si ne mai miram de medici...

Sa dea domnul sa n-avem nevoie!

3 Comments:

Floarea bunica said...

Imi place revolta ta,dar nu-mi place limbajul.Daca toti s-ar tine de promisiuni iti dai seama unde am ajunge?Abia de aici incolo va dati seama ca e foarte greu sa fi bolnav intr-un sistem mult mai bolnav.Daca mai supravietuiesti esti un om fericit.Trebuie facut totul cu chibzuinta sa nu ajungi in situatii limita si atunci poti rezolva altfel neplacerile.

Anonim said...

Stai ca s-au mai intamplat lucruri. Au fost demisi din functie cativa oameni de pe acolo si s-au aplicat sanctiuni mai grave... asta in cursul notpii de vineri spre sambata... Deci lucurile nu au ramas chiar asa.

Anonim said...

e adevarat, dar vineri cand scrisesem eu articolulu,era numai chestia cu 10 la suta singura sanctiune aplicata, apoi la interventia ministrului s-au mai produs sanctiuni...vroiam sa subliniez faptul ca prima sanctiune de 10 la suta era una criminala fata de cele intamplate...