Matematica (mai) superioara(1)...

marți, 7 octombrie 2008

Totul mi se trage de la bobul de orez si tampenia aia de experiment ce il tot scormonesc savantii astia de cazzo...De aceea m-am gandit sa dezvolt subiectul.
Se tot agita cu socoteli, proiecte si faze destinate schimbarii, nu stiu cum , a gravitatiei, a cursului istoriei, a energiilor... lui Bing-Bang...M-am gandit despre tot ce se poate socoti sau aproape tot, si nu ar putea cugetarea simpla fara de cifre. Ce fel de minune sau mister sta in cifre de pot ele intoarce lumea pe dos? Puse una langa alta, intr-un fel sau altul, in niste aparate de ecuatii si acolade,pot face ca lucrurile sa para cu totul altceva de ce sunt, sa dea puteri nepricepute chiar de cei care le pun si le amesteca pe hartie.Viorel(omul comun) care nu pricepe de ce semnele pot da sens, zice ca nu e nimic adevarat in ceea ce ni se pare ca vedem si stim ca inchipuiri sunt numai toate adevarurile scoase din cifre si litere grecesti.
Astfel, matematica, pe care imi place sa o numesc "mai" superioara, nu da, de fapt, decat un ecou slab la ceea ce stiu cei cu barbile albe si capetele patrate sezand pe un bolovan la umbra pomului si asteptand sa le cada maru-n gura...
Ceea ce au demonstrat domnii destepti acum o luna si ceva, a fost, de fapt, ca CEVA e egal cu ATLCEVA, dar ca acel ALTCEVA nu e la fel in fond cu CEVA, fiindca mai e un lucru la mijloc( un CEVA, dar altul) care exista fara sa fie si impiedica CEVA sa fie intr-adevar ALTCEVA...pe curand!

1 Comment:

Dolan said...

Esti dus rau... :))