Inutilitatea...omului...

joi, 9 octombrie 2008

A se citi la temperatura solului!


Ce cauta pe strazi, pe ape si prin aer un animal( chiar si "social") care a avut odata inspiratia sa se coboare din copaci, sa se retraga din campuri in grote, sa-si acopere goliciunea cu ierburi sau piei si sa continue apoi sa se agite pentru a descoperi focul, a topi fierul, a semana pamantul, a domestici animale, a schimba bunuri intre ei, a umbla si explora prin aer si prin ape, a construi si a creste sau a intruchipa o masina sau chiar un gand prea greu acum cateva mii de ani pentru creierul unei verisoare de maimute...
In fond ce diferenta este intre un caine sau cartof care nu s-au scoborat din capac si nu s-au straduit sa fabrice motoare diesel sau airbag-uri?
Inceputul si continuarea efortului nu au fost produse de o evolutie "naturala", ci de o presiune inevitabila a mediului.A fost astfel, mai norocos boul care nu a fost silit sa inventeze submarinul.
Iar daca omul ar fi fost mai norocos, ar fi si acum pe Campiile Elizee alergand dupa fluturi si hranindu-se cu nectarul florilor.
Cica era haos...odata. Daca le privim mai de indeaproape, lucrurile nu au mers mult prea departe.De fapt nici nu s-au miscat de la ceea ce numim haos.Daca din nimic si nimic s-a facut noroiul si soparla si avionul, in fond nu s-a facut nimic nou.
Chiar incercarea de a scrie aici e un semn al propiei amagiri si al inselarii vecinului, inventand mereu noi pretexte pentru a nu crede adevarul si a construi o minciuna si mai de necrezut.
Pentru ca e cam inutil... totul...

3 Comments:

Evir11... said...

cred ca eram tare suparat...

xmonique said...

vaiiii mai evir,dar nu erai doar suparat ...ci si suferind !!!!

xmonique said...

vai mai evir ,dar erai nu numai suparat ci si suferind ......